forside   politikere   bloggere   links   

Kaffeklubben på P1 - mest for de røde

Velkommen til kaffeklub-watch!

P1's program kaffeklubben har kørt i mange uger. Programmet skulle angiveligt være en debat, hvor et panel af politikere debatterer samfundsrelevante emner med udgangspunkt i blog-verdenen. Det må konstateres, at de mest toneangivvende politiske bloggere glimrer ved deres fravær, og her har jeg så undersøgt, hvem som egentlig endte med at sætte sig på programmet.

I programmet findes 2 typer gæster, dels et panel af 3 politikere, dels en blogger. Jeg har forsøgt at undersøge om der er en tendens til feminin venstredrejning ved at kategorisere bloggere og politikere. Mens politikernes politiske tilhørsforhold mere eller mindre kan afgøres ved deres partimedlemskab, er det vanskeligere at dokumentere en bloggers ståsted. Mindst 2 er dog medlem af politiske partier (Kasper Hyllested og David Troels Garby).

Bloggernes politiske temperament er bedømt efter 2 kategorier, værdipolitik og økonomisk politik. Desuden er der en grov vurdering af bloggens type/emne. Karakteristisk nok er relativt få egentlige polit-bloggere. Der er anvendt en følgende skalaer nævnt fra venstre mod højre:

Pengepolitik:
Dialektrisk marxist, Folkesocialistisk verdensfrelser, Almindelig positiv særbehandler, Indigneret markedsapostel, Groft udnyttet libertarianer

Værdipolitik:
Multikulturel fredsdue, Etnografisk, Fornuftig, Etnocentrisk, Monokulturel krigsørn

Blogtype:
Livsstil-navle, medier-karriere-business, hobby, politik-samfund

Listerne findes ved at klikke på menuen foroven, og planlægges opdateret med jævne mellemrum.

 

- lister senest opdateret 30.01.2008